Novosti

03/03/2016. Festival Plesa Salsa Latina Istriana

16.Salsa Latina Istriana - APRIL 03rd-05th, 2020,Pula Croatia 3 days of FREE workshops (salsa , bachata,kizomba,semba,urban kiz ,afro dance,3 parties( Salsa floor & Bachata floor, Urban kiz floor &...

25/05/2015

Rasplesani razredi

U Poreču održan ples za zdravlje djece i mladih

Na Trgu slobode , Porečanima se predstavila 6. generacija učenika porečkih osnovnih škola koji su uključeni u porečki autorski preventivni projekt „Rasplesani razredi- osnaživanje djece kroz ples“.

 

Projekt je nastao u Poreču u suradnji i partnerstvu Osnovne škole Poreč, Zdravog grada Poreč i Povjerenstva Zajedno protiv ovisnosti te u operativnoj izvedbi i suradnji s plesnim pedagozima Plesnog centra "Studio" iz Pule.

Pod pokroviteljstvom Zdravog grada, uz podršku porečkih osnovnih škola učenici uz instruktore Plesnog centra Studio iz Pule svladavaju osnove klasičnih i latinoameričkih plesova – tanga, valcera, cha cha cha, merengue …

 

Na Dan zdravih gradova hrvatske ,20. svibnja, više od 200 porečkih sedmaša i osmaša ispunilo je glavni gradski trg sa svojim razrednicima, plesnim instruktorima te timovima škola i Zdravog grada Poreč. Razvedrili su gradski trg i pokazali odlično usvojene plesne vještine, ali i više od toga- pokazali su samopouzdanje, suradnju, sklad, povezanost, timski rad i vedrinu, energiju i entuzijazam. Pokazali su usvojene plesne i socijalne vještine, sigurnost u javnom nastupu , sve redom vrline koje predstavljaju važne i zdrave životne izbore za njihov budući rast i razvoj.

Kao što su rekle njihove mlade voditeljice , Nensi Brčić i Judita Tripar „…Ples je životni izbor. Ples je druženje, zbližavanje i uvažavanje. Odabrati ples znači odabrati kvalitetno i zdravo odrastanje“.

Sve izrečeno je upravo ono što ovaj autorski porečki projekt, njegovi stručni kreatori i voditelji, žele ponuditi generacijama porečke djece i mladih kao vještinu za snalaženje, komunikaciju i zdrav životni izbor tijekom odrastanja!

Sve učenike su pozdravili koordinatorica Zdravog grada Poreč, Nataša Basanić Čuš i ravnatelji porečkih osnovnih škola Edi i Ester Zarli poželjevši im još puno zdravih životnih izbora i puno prilika za zdravu i opuštenu zabavu uz izbor plesa kao načina izražavanja , pozitivnog isticanja ….!