Novosti

03/03/2016. Festival Plesa Salsa Latina Istriana

16.Salsa Latina Istriana - APRIL 03rd-05th, 2020,Pula Croatia 3 days of FREE workshops (salsa , bachata,kizomba,semba,urban kiz ,afro dance,3 parties( Salsa floor & Bachata floor, Urban kiz floor &...

03/09/2018

OD 17.09 POWER PLATE®

Otvorenje nove fitnes sezone na POWER PLATE®

Od 17.09 svakog dana u tjednu u jutarnjim kao i poslijepodnevnim terminima možete vježbati u PC Power plate

Za više informacija slobodno nazovite voditelja Davora 095/511-2513

ŠTO JE TO POWER PLATE®?

Power Plate je vodeća vibracijska sprava na svijetu koja ima trosmjerne vibracije idealno prilagođene ljudskom tijelu. Vibrira u rasponu između 25 i 50 Hz na dvije amplitude 2 i 4 mm.

 

KAKO SE NA NJEMU VJEŽBA?

Na Power Plate®-u se izvode vježbe koje se i inače izvode u raznim oblicima treninga poput čučnjeva, sklekova, trbušnjaka, iskoraka, upora. Razlika je u tome što izvodeći te iste vježbe na platformi koja vibrira dobivate bonus u vidu velikog broja refleksnih kontrakcija mišića koje se događaju kao reakcija na vibraciju. Dakle uz kontrakcije mišića koje radimo aktivno izvodeći neku vježbu, ovisno o frekvenciji na kojoj vježbamo, imamo i 30-40 refleksnih kontrakcija u sekundi, što trening čini vrlo intenzivnim. Zbog tako velikog broja kontrakcija nije potrebno dugotrajno vježbanje i trening cijelog tijela moguće je napraviti već u 20-30 minuta.

 

KOME JE NAMIJENJEN?

Na Power Plate®-u mogu vježbati i top sportaši ali i invalidi. Odabirom frekvencije, amplitude i vrste vježbe, Power Plate® je koristan i učinkovit svim kategorijama korisnika: profesionalnim sportašima, rekreativcima, pacijentima u rehabilitaciji od raznih ozljeda (ruptura prednjeg križnog ligamenta) bolesti (Mulitpla skleroza, cerebralna paraliza, fibromijalgija, cistična fibroza) i stanja (bolna stanja kralježnice, stanje poslije moždanog udara itd).

 

UŠTEDA VREMENA

Najvažnija karakteristika vježbanja na Power Plate®-u, većini ljudi je upravo ušteda dragocijenog vremena. Naime umjesto 1,5h kojeg je potrebno utrošiti na klasičan trening u teretani, trening cijelog tijela na Power Plate®-u, obavlja se u svega 20-30 minuta.

 

BRŽE DO FORME

Iskustvo mnogih je pokazalo da se vibracijskim treningom, puno brže dolazi u formu nego klasičnim treningom. Osim velikog broja refleksnih kontrakcija, kod vibracijskog treninga nadraženi su receptori – neuromišićna vretena zbog čega se ovakvim trenigom aktivira gotovo 99% mišićnih vlakana dok je kod klasičnog treninga taj postotak tek oko 47%.

 

POŠTEDAN PO ZGLOBOVE:

Kako u vibracijskom treningu nije potrebno dodavati vanjsko opterećenje (utezi), to je ovakav trening poštedan za zglobove dok se u klasičnom treningu u teretani dodavanjem vanjskog opterećenja jačaju mišići ali i opterećuju zglobovi.

 

ZNATNO MANJE UPALE MIŠIĆA

Kako trening na Power Plate®-u znatno kraće traje tako je i izlučivanje laktata manje. Uz to se trening na Power Plate-u završava masažom na samoj spravi pri frekvenciji 40-50Hz i visokoj amplitudi što potiče snažno izlučivanje otpadnih tvari i laktata zbog čega je upala mišića znatno blaža nego kod klasičnog treninga i sljedeći trening može se zakazati brže nego kod konvencionalnog treninga a samim time i brže doći u formu.

 

ZRAZITO POVOLJAN HORMONALNI ODGOVOR NA TRENING

Iako se zna da svaki trening djeluje pozitivno na izlučivanje serotonina, istraživanja su pokazala da trening na Power Plate-u značajno utječe na izlučivanje hormona rasta koji je odgovoran za izgradnju mišića, lipolizu, obnavljanje kolagena što samo po sebi govori da ovakvim vježbanjem brže dolazimo do povećanog mišićnog tonusa, brže gubimo masnoće a koža postaje elastičnija i ljepša.

 

MDD CERTIFIKAT

Iako se u Americi Power Plate godinama koristi u rehabilitaciji u vrhunskim bolnicama i specijaliziranim ustanovama od prošle godine Power Plate je nosioc MDD certifikata koji jamči najviši standard kvalitete potreban za medicinsku primjenu ove sprave.