Novosti

15/11/23 Plesni party - PC STUDIO - 15.11. SUBOTA

 

Nastavljamo sa plesom i ove subote i drago nam je da ste u tako velikom broju plesali s nama na novoj lokaciji šŸ™‚

šŸ”¶SUBOTA - 18.11.

šŸ”¶od 20.00 do 23.00 sata !

šŸ”¶Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson...

10/09/2023 upisi za novu početnu grupu -03.10.2023

O nama

Plesni Centar ā€žStudioā€œ  je plesni klub koji se bavi podukom druÅ”tveno- latino plesova i carribian plesova, te organizacijom raznih evenata i odlazaka na plesne edukacije.

PC ā€žStudioā€œ je osnovan u 2.mjesecu 2008. godine nakon dugogodiÅ”njeg rada i suradnje sa drugim plesnim klubovim u kojima su djelovali kao instruktori.

Plesni partneri Rosemarie i Fabris, svoje zajedniŔtvo nadopunjuju posebnim i osebujnim stilom svih plesova; od standardnih do latinoameričkih i carribian plesova.

 

Rosemarie i Fabris karizmatični poznati istarski plesni par, surađuju joÅ” od 1998. godine te bi se moglo reći da su zajedno sazrijevali u svom plesnom izražavanju. Dugi niz godina, aktivni su kao vanjski suradnici Stelliuma i Art Dancea. 2006. godine dobili su licencu za poseban plesni program Salsa Jam. U akademskoj godini 2007./2008. s programom ā€œEuropski standard Plesne Å”kole u Ljubljaniā€ su usavrÅ”ili svoje znanje standardnih i latino plesova te otvaraju i svoj Plesni Centar ā€ž Studioā€œ . Rosemarie i Fabris uveli su salsu u Istru prije 15. godina i od tada je promoviraju u svim hrvatskim gradovima, ali i van granica Hrvatske kroz razne tečajeve, druženja, festivale i događaje.

 

Svoju ljubav i strast prema salsi i drugim plesovim prenose Å”iroj publici kroz tečajeve, druženja, te organizacijom raznih festivala i evenata. Kroz niz godina njihovog rada nastupali su na raznim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji. Kao instruktori pojavljuju se na 1. Grimani festivalu plesa u Svetvincentu, te već 5 godina za redom na najvećem Hrvatskom festivalu Salse; Croatian Summer Salsa Festivalu Rovinj i 5 godine za redom na Salsa Congress Srbija u Beogradu te joÅ” mnogim festivalima diljem Europe.

Na 4th World Championship of Modern Dance Sports 2006. u organizaciji Internacionalne plesne Federacije (IDF), osvojili su 1. mjesto u Latino show kategoriji. Na sljedećem natjecanju 2007.g. potvrđuju svoj status svijetskog prvaka u Latino- show kategoriji te obogaćuju svoj uspjeh sa osvojenim 3. mjestom u kategoriji Salsa- Portorican.
PC Studio osvaja 2008. god na Svijetskom prvenstvu u Puli u organizaciji Internacionalne plesne Federacije (IDF):

1. mjesto u Bachati
2. mjesto u kategoriji Salsa-portorican
2. mjesto u kategoriji Latino- Carribian show / small group
3. mjesto u kategoriji Latino-Carribian show/ formacija
3. mjesto Bachata junior
6. mjesto u Latino-Carribian show /formacija seniori

Već 15-tu godina organiziraju besplatne radionice salse pod nazivom ā€žSalsaLatinaIstrianaā€œ u Puli pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Pula gdje su gostovali mnogi poznati instruktori plesa.Cilj radionica je Å”irenje kulture plesa i upoznavanje ljudi sa salsa scenom i njezinom zastupljenoŔću u Hrvatskoj i cijelom svijetu.Osim te radionice koja je prerasla u Festival, sudjelovali su u organizaciji 1. Grimani Festivala plesa u Svetvincenatu 2007. godine i zadnjih 6 godine također sudjeluju u organizacijskom timu jednom od največih Salsa Festivala u europi -SalsaCroatia Festival Rovinj i Summer Sensual Festival Rovinj.

Sve ovo ne bismo  postigli bez podrÅ”ke naÅ”ih dragih prijatelja i polaznika,te suradnje s drugim plesnim klubovima diljem svijeta, tvrtkama, udrugama i medijima.

Ovim se putem joÅ” jednom svima zahvaljujemo.